В гимназията са предоставени чудесни възможности за участие в различни спортни секции. Основните спортове, които се развиват в училището са волейбол, баскетбол, футбол, лека атлетика, тенис на маса, тенис на корт, бадминтон,  шахмат, спортно ориентиране и др.


2014 г.

Общинско първенство по волейбол, проведено през м.януари и м.февруари, 2014г. в гр. Русе: момчета (V-VII клас), III място.

Новини

Нa 04.10.2017г. бе основан първият в област Русе  училищен клуб по тенис на корт към МГ "Баба Тонка". Клубът търси подкрепа за развитието на дейностите на младите и ентусиазирани спортисти на гимназията. Всеки, който желае да предложи финансова или друг вид помощ, моля да се свърже с ръководителя на клуба - Дима Крос на следния email: d.kros©mg-babatonka.bg.​​​​​

2017г.


Нa 04.10.2017г. бе сформиран клуб по тенис на корт като извънкласна дейност към МГ „Баба Тонка“. За първи път в община Русе стартира подобна инициатива! Тенис клуба към гимназията осъществява своята дейност с любезното съдействие на спортния комплекс в Младежки парк, Русе. В клуба се включиха 40 ученици, които са сформирани в две групи – за начинаещи и за напреднали.

Участниците проявиха интерес да изготвят собствено лого, което вече е реалност. Специални благодарности на Виктория Пенчева от Xб за оригиналната идея и Лора Петкова от XIIа за изработване на логото.


Пожелаваме си да сме все така креативни и иновативни. 
Дима Крос, учител по физическо възпитание и спорт

Новини

2 Юни 2011 - 10:00

Шампиони!

2014 г.

Отборът по шахмат във възрастова група V-VII клас на общинското състезание зае II място.

Кампания за подновяване на спортната база

На 21 септември 2017 година в Аулата на ПМГ „Баба Тонка”-Русе бе закрита благотворителната кампания, с която бяха събрани 20 000 лева за подновяване на спортната база в училището. Идеята е на бившия възпитаник на гимназията Даниел Иванов – който в продължение на 100 дни бяга по 7 километра в подкрепа на каузата. Тя обедини няколко поколения, завършили Русенската математическа гимназия.
На събитието присъстваха нейният инициатор Даниел Иванов, директорът на гимназията Митко Кунчев, председателят на Постоянната комисия по младежта и спорта в Общински съвет-Русе Пламен Рашев, представители на Училищното настоятелство, дарители, преподаватели по физическо възпитание и ученици с високи постижения в областта на спорта.
Даниел Иванов сподели със снимки пред присъстващите за трудните и забавни моменти по време на 100-дневния маратон и отправи благодарност към над 500-е бивши и настоящи възпитаници и преподаватели от гимназията, както и към негови приятели и познати, които са подкрепили каузата, включвайки се в предизвикателството.